Samtext

Blogginlägg

Bör ditt företag skriva blogginlägg? Svaret är ett rungande ja! Blogginlägg skapar en dialog mellan företaget och dina kunder. Och, om du gör det bra, kan bloggen bli den viktigaste komponenten i din marknadsföring.

Det finns många fördelar med att blogga. Det inte bara förbättrar rankingen på sökmotorer och ökar trafiken in till din webbplats utan själva bloggen skapar även en kommunikationskanal. Och om det flödar lite kommunikation i kanalen, dvs. i första hand blogginlägg, skapas ett starkare band mellan dig och kunden. Det är inte så konstigt att blogginlägg är ett av de mest effektiva och avspända sätt att sprida företagets nyheter på. Här kan du berätta om nya produkter och medarbetare, er spetskompetens, ge tips och råd m.m. Det är kanske ingen tillfällighet att företagsbloggning och innehållsmarknadsföring går hand i hand.

Här fyra gyllene regler

  • Ge inlägget en överskrift som innehåller det som faktiskt folk googlar efter. Säljer du herrstrumpor på nätet? Ta reda på vad din målgrupp skriver in när de söker efter detta. Om det visar sig vara ”herrstrumpor online” låt det då om möjligt bli din överskrift.
  • Lägg upp innehåll som är relevant för läsaren. Är det herrstrumpor det är fråga om är det troligtvis mestadels män. Och kanske har dessa män som handlar strumpor på nätet något gemensamt som du kan ta fasta på…?
  • Gör det enkelt för besökarna att hitta varje enskilt blogginlägg.
  • Sökmotoroptimera texten för att få inlägget högt upp i Google. Använder du WordPress kan du använda tillägget Yoast. Men det finns även en rad andra SEO-verktyg både för optimering av själva sidan och för arbete med tillbakalänkar.

Även om du har outtömliga resurser med spetskompetens inom ditt företag betyder det inte att det är enkelt att skriva ett bra blogginlägg som förmedlar detta till läsarna. Förutom information om ditt företag och era resurser bör språket vara av hög kvalitet – du vill ha med dig läsaren ner till sista punkten i sista meningen.

Det kan Samtext hjälpa till med

Är du exempelvis osäker på vilken språklig ton du ska lägga dig på för att verkligen nå läsarna? Eller hur du får din företagsblogg att stärka verksamhetens redan etablerade profil? Våra skribenter har skarpa huvuden och skarpa pennor – även om de vanligtvis knackar på tangentbord.

Ring 010 147 8272 och snacka med vår projektledare Linda.

“... blogginlägg är ett av de mest effektiva och avspända sätt att sprida företagets nyheter på.”
Samtext logo
Samtext Sweden AB
Solkraftsvägen 16B
135 70 Stockholm
Tel: 073 707 2002