Samtext

Reklamtext: Väck läsarens intresse!

”Inledningen är den avgörande punkten i en broschyr. Om läsaren inte tycker att den är intressant hamnar den dyrbara broschyren obönhörligen i papperskorgen. Skriv därför inledningen utifrån kundens perspektiv och presentera din egen sida av saken längre fram i texten.”

Robert Millar, 1916

 

 Broschyrer, skyltar, DM-utskick, annonser, hemsidor, sociala medier. Dina kunder möter ditt företag via en mängd olika kanaler.

De texter du publicerar digitalt avgör hur högt din hemsida rankas på Google och därmed hur synlig du är. Synlighet är det första steget i köpprocessen.

Men mellan synlighet och försäljning finns det flera steg som du måste lyckas med. För att hamna högt upp på Googles rankning måste du vara medveten om vilken effekt din text har på läsaren.

Reklamtext = text som utlöser en handling

Det du behöver för att sälja dina produkter är en reklamtext som är så välskriven att den faktiskt säljer. För att citera Robert Millar: Reklam är konsten att informera människor, sätta deras tankar i rörelse, få dem intresserade, få dem att tänka på att köpa, och bestämma sig på fläcken för att köpa.

I England säger man ”The proof is in the pudding”. När det kommer till kritan handlar en reklamtexts värde om hur mycket försäljning den genererar – inte hur intressant, cool eller rolig idén är, eller vad utomstående tycker om den. 

Saknar ditt företag en egen copywriter? Då kan du vända dig till oss. Vi har lång erfarenhet från en rad olika branscher och produktområden. Eftersom vi är en internationell textbyrå med egna redaktioner i sex länder och ett stort nätverk kan vi leverera originalcopy på en mängd olika språk.

Bestäm dig på fläcken. Kontakta oss, så tar vi fram ett förslag på en text som konverterar uppmärksamhet till intresse och intresse till försäljning: en säljande reklamtext.

“Reklam är konsten att informera människor, sätta deras tankar i rörelse, få dem intresserade, få dem att tänka på att köpa, och bestämma sig på fläcken för att köpa”
Samtext logo
Samtext Sweden AB
Solkraftsvägen 16B
135 70 Stockholm
Tel: 010 147 8272